Solliciteren kan beter anoniem

Terug naar voorpagina Vorige stellingVolgende stelling0

>> Solliciteren kan beter anoniem

Scholen spenderen veel tijd en geld om hun vacatures in lokale kranten of (commerciële) websites te verspreiden. De vindbaarheid en verspreiding is dan beperkt tot een relatief beperkt gebied en het overzicht mist totaal. Leerkrachten worden dan beoordeeld op sollicitatiebrieven en snelheid en flexibiliteit is ver te zoeken. Leerkrachten worden soms ook afgewezen op grond van hun naam, wat niets meer is dan zuivere discriminatie.

Scholen plaatsen anoniem hun vacatures: enkel gemeentenaam, werktijdfactor en groep/vak wordt genoemd. Leerkrachten solliciteren ook anoniem door enkel een telefoonnummer door te spelen. Zo komt er altijd een gesprek tussen school en leerkracht. Dit werkt kansengelijkheid van leerkracht én school in de hand. Er zal geen 'bij vooraf ongeschikt' meer zijn op basis van naam, locatie of soort school. Het vermindert de bubbel waarin scholen hun personeel zoeken. Daarnaast zorgt het voor meer vermenging van verschillende scholen en leerkrachten. Een eenvoudig platform, gedragen door Ministerie, vakbonden en raden zou een hoop goed doen.

3 eens (50%)
3 oneens (50%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Anna:
Absoluut niet mee eens. Als sollicitant heb je het recht te kunnen uitzoeken of een school, onderwijsconcept of curriculum-inslag bij je past. Bovendien zijn er speciale excellentieprofielen waar scholen soms mensen voor zoeken. Door deze informatie achterwege te laten is het vinden van een geschikte werkgever voor een sollicitant nog lastiger.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina