Promotie maak je in de klas

Terug naar voorpagina Vorige stellingVolgende stelling27

>> Promotie maak je in de klas

Promotie maken op een school betekent vaak: Uit de klas en in de “organisatie”. De beste leerkrachten staan zo niet voor de klas, maar worden eruit gehaald. Of ze beginnen een eigen bijlesklas of onderwijsadviesbureau.

De leerkracht verdient de hoogste beloning: zij zijn verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit. Het ondersteunend personeel (directie, schoolleiders, intern begeleiders en bestuurders) verdient nooit meer dan een leerkracht. Leerkrachten die zich professionaliseren kunnen naar een hogere schaal.

34 eens (83%)
7 oneens (17%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van D. Rodenhuis :
Verantwoordelijkheid vd directeur gaat verder dan die vd leerkracht. Voornamelijk in het ontwikkelen van de leerkracht. Daar hoort een passende beloning bij.

Bijdrage van Marja:
Schoolleiders hebben een ANDERE verantwoordelijkheid. De leerkracht is non stop bezig met het stimuleren, enthousiasmeren en leren van kinderen. Dat is intensief werk. Verschil tussen leerkracht en schoolleiding mag er zijn, maar niet overdreven groot. En voor alle rollen geldt dat expertise die een zichtbare leerwinst oplevert, een factor is voor extra waardering.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina