Geen experimenten met kinderen21

>> Geen experimenten met kinderen

Status: De Tweede Kamer heeft dit nóg niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Dankzij artikel 23 kunnen scholen doen wat zij willen c.q. kunnen nieuwe scholen opgezet worden op basis van filosofieën en meningen. Kinderen zijn hier proefkonijnen in onethische laboratoria en toetsing via de onderwijsinspectie vindt plaats nadat de schade misschien jarenlang is verricht.

Er mag niet geëxperimenteerd worden met kinderen. Vernieuwingen moeten op bewijs berusten en er moet - evenals bij het doen van onderzoek - een ethische toetsing vooraf plaatsvinden!

23 eens (92%)
2 oneens (8%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Paul Jansen:
Onderwijs is een voortdurend experiment. Dagelijks. Want iedere klas is anders dan alle andere, iedere leerkracht is anders dan alle andere, ieder kind is anders dan alle andere. En vandaag ben ik anders dan gisteren en morgen. Een wetenschappelijk experiment moet voldoen aan de eis van herhaalbaarheid. Die eis alleen al is onhaalbaar in het onderwijs. Natuurlijk zijn er kleine onderzoeksvragen denkbaar maar bewijs ontbreekt vaak, is gemanipuleerd of is dun. Kijk bijvoorbeeld eens naar staartdelen versus herhaald aftrekken. Over voor- en nadelen valt weinig wetenschappelijks te zeggen, anders dan dat de uitkomsten opinies zijn. Het is natuurlijk wel relevant dat de onderwijs inspectie experimenterende scholen goed begeleidt en binnen de perken houdt.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina