Onderzoek en verklaring van dyslexie moet niet via gemeente gaan, maar via school13

>> Onderzoek en verklaring van dyslexie moet niet via gemeente gaan, maar via school

Status: De Tweede Kamer heeft dit nóg niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Momenteel moet een leerling eerst anderhalf jaar ver onder de maat scoren alvorens er uberhaupt een onderzoek naar dyslexie kan komen. Hier gaat niet de school of het samenwerkingsverband over, maar een ambtenaar bij de gemeente. Hierdoor wordt veel tijd (van school en leerling!) verspild.

Niet een externe ambtenaar op een gemeentehuis zou moeten gaan over 'toestemming' en betaling van een dyslexieonderzoek. Een leerkracht kan, samen met IB'er, dit zelf aanvragen. Kosten worden vanuit schoolgelden betaald. Wanneer het eigen samenwerkingsverband dit kan doen, komen zij kostenloos op school langs. Dyslexieverklaring wordt geregeld op en door de school zelf.

15 eens (88%)
2 oneens (12%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Francien Sonnemans :
Dyslectie moet eerder onderzocht worden en niet aan een score vasthangen. Sommige leerlingen wordt het te laat bij ontdekt. Er zouden meer neuropsychologische behandelingen moeten plaatsvinden of logopedie voor dyslectie. Het tilt de leerlingen naar een iets hoger leesniveau. Ook wordt er vaak onderschat hoeveel vormen er zijn. En extra tijd bij toetsen is echt geen overbodige luxe, als ook voorlees hulp!

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina