Elke lesgevende is in vaste dienst32

>> Elke lesgevende is in vaste dienst

Status: De Tweede Kamer heeft dit nóg niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Aan het eind van het jaar moeten veel docenten de WW in tot 1 september. Zo hobbelen ze van kort contract naar kort contract. Ze hebben geen bestaanszekerheid en minder binding met de school en de leerlingen.

Er komt een maximum bedrag dat mag worden besteed aan uitzend- en detacheringskrachten. Zij-instromers en starters hebben recht op stevige begeleiding om te voorkomen dat ze uitvallen. In vaste dienst is de norm, niet de uitzondering. Docenten en leraren zijn belangrijk voor de continuïteit en veiligheid binnen de scholen. Het is voor alle leerlingen belangrijk om te weten wie ze over twee jaar kunnen verwachten voor welk vak en het is voor docenten goed om zich thuis te kunnen voelen in een team.

34 eens (94%)
2 oneens (6%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Anna:
Maar besturen in de krimpregio’s zullen hier nooit mee akkoord gaan. Het maximaliseren van bedragen voor detachering lost dit probleem niet op. Salarissen moeten uit de lumpsum en alle goed functionerende docenten zouden direct door de overheid betaald moeten worden. Zo kunnen scholen docenten aanhouden, ook als zij in de toekomst moeten inkrimpen zonder docenten als wegwerpartikel te gebruiken.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina