Passend onderwijs betekent ook soms Speciaal Onderwijs.30

>> Passend onderwijs betekent ook soms Speciaal Onderwijs.

Status: De Tweede Kamer heeft dit nóg niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Op papier lijkt alles goed geregeld, maar in de praktijk gaat er veel mis als het gaat om geschikte passende plekken voor Speciaal Onderwijs. Met name de financiering speelt hierin een te grote rol.

Als een kind beter af is op een school voor speciaal onderwijs dan is dat de school waar het kind terecht kan. Een plek op een reguliere school mág, maar moet nooit.

30 eens (100%)
0 oneens (0%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Coby:
Zolang er daar kleinere groepen zijn en (daardoor) meer individuele aandacht verdient een kind speciaal onderwijs,zoals speciaal al zegt

Bijdrage van Coby:
Zolang er daar kleinere groepen zijn en (daardoor) meer individuele aandacht verdient een kind speciaal onderwijs,zoals speciaal al zegt

Bijdrage van Annelies:
Ik heb vroeger in het Speciaal Onderwijs lesgegeven en daar een tweejarige avondcursus voor gevolgd. Dat was een keiharde eis voor elke leerkracht die in deze vormen van onderwijs les wilde geven. Bizar te denken dat dit ineens niet meer nodig was toen men diezelfde kinderen met diezelfde problematiek ineens in dubbel zo grote klassen in het gewone onderwijs plaatste. Passend Onderwijs is een schaamlap voor een bezuinigingsoperatie.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina