Online les moet mogen

Terug naar voorpagina Vorige stellingVolgende stelling23

>> Online les moet mogen

De schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 hebben, helaas, in het teken gestaan van corona. Hals over kop zijn er lessen online gegaan. Dat ging zowel erg slecht als erg goed. Kinderen draaiden de soep in, anderen bloeiden op.

Les online bevalt sommigen goed, het zou zonde zijn om daar niets mee te doen. Scholen die hier mee willen experimenteren mogen dit aanbieden op voorwaarde dat het niet ten koste gaat van de fysieke lestijd.

31 eens (79%)
8 oneens (21%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Ghislaine:
Het zou eigenlijk standaard mogelijk moeten zijn. Dit is vooral van belang voor kinderen met chronische aandoening of beperking. Naar school gaan kost (te)veel energie soms. Ook kunnen kinderen langdurig afwezig zijn door medische behandeling. Nu wordt er gezegd: volg het huiswerk in de huiswerk app. Maar er wordt wel verwacht dat de kinderen voldoen aan de eisen.

Bijdrage van Tonia Rijlaarsdam-Veldhuis:
Online lessen is belangrijk voor leerlingen die op wat voor reden dan ook niet fysiek naar school toe kunnen. Ik vind het zeker een meerwaarde voor het onderwijs!

Bijdrage van Eddy Erkelens:
Voor de groep leerlingen die, om wat voor reden dan ook, thuis zitten zou één nationale school die excellent thuisonderwijs aanbiedt wat moeten zijn, voor alle groepen/klassen en leerjaren. Leerlingen die langdurig in het ziekenhuis verblijven, thuiszitters en/of chronisch zieken bijvoorbeeld hebben hier baat bij. Leerlingen schrijven zich ook echt in op deze 'online school' en zo wordt deze school goed bekostigd. Deze school voorziet dan ook in apparatuur bij leerlingen thuis.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina