Alle leerlingen en leerkrachten zijn welkom op alle scholen28

>> Alle leerlingen en leerkrachten zijn welkom op alle scholen

Status: Is een item van het coalitieakkoord
Bron:  parlement.com/9291000/d/pdfs/coalitieakkoord-2021-2025.pdf
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Momenteel mogen leerlingen, ouders en leerkrachten geweigerd worden op basis van religie, sociale achtergrond en/of seksuele gerichtheid.

Er worden verschillende maatregelen tegen discriminatie genomen, zoals de aanvulling van artikel 1 van de Grondwet tegen discriminatie op grond van seksuele gerichtheid en een beperking. Emancipatie en het beschermen van onze waarden hebben continu onze aandacht nodig. Zie ook het Regenboog-akkoord dat is afgesloten door acht politieke partijen .

33 eens (87%)
5 oneens (13%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Ellen:
Anders formuleren. Een school op confessionele grondslag plus bijbehorend ‘ gedoe’ rond financiering etc is niet van deze tijd. Al het onderwijs openbaar met heldere financieringsafspraken.

Bijdrage van Daniëlle:
Iedereen moet overal welkom zijn. Tegelijk moeten scholen wel keuzes mogen maken over identiteit en manier van lesgeven. Als iemand zich aansluit op een school dan ga je ermee akkoord dat de school een bepaalde visie heeft. Niet elke leerling/leerkracht past goed bij de onderwijsvisie van elke school en dat is oké. Zolang er maar voor iedere leerling een goed alternatief is. Leerlingen mogen zich overal inschrijven en scholen mogen ze niet weigeren, maar kunnen dus niet naar een school gaan en dan eisen dat die een andere visie aanneemt bijvoorbeeld. Voor leerkrachten geldt hetzelfde, maar scholen zijn vrij om bij de selectieprocedure te kiezen voor iemand die meer achter de onderwijsvisie staat.

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina