Er is geen stroming GIRFEC30

>> Er is geen stroming GIRFEC

Status: De Tweede Kamer heeft dit nóg niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

GIRFEC, (Getting it right for every child) is een gevaarlijke oudersondermijnende beweging die langzaam het onderwijs in kruipt, onder de radar en zonder mandaat. Steeds meer gemeenten verbinden zich aan GIRFEC, waarbij jeugdzorg en onderwijs met elkaar verbonden zijn.

Alles wat linksom of rechtsom gelieerd kan worden aan GIRFEC verliest overheidsfinanciering. Er komt een extra bevoegdheid bij de Inspectie die moet waken voor sectaire invloeden in het onderwijs.

31 eens (97%)
1 oneens (3%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Kurt van Kasteren:
Girfec is een symptoom. De kwaal is het niet erkennen/ondermijnen van scholen van het ouderlijk gezag. Daarom deze aanvullingen: 1. Scholen wordt verplicht de contact gegevens van beide ouders te benutten voor gelijke (tijd en inhoud) informatie en beiden worden gelijktijdig uitgenodigd. De ouder die dit weigert kan digitaal aan het gesprek mee doen. 2. Niet onderwijzende professionals zijn ook in school gehouden aan de wgbo en big-wet. Dat wordt nu te vaak genegeerd. Dus bevoegd en bekwaam; behandelplan; en toestemming beide ouders (en het kind ouder dan 11 jaar)

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina