24

>>

Status: De Tweede Kamer heeft dit nóg niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Legbatterijen maken kippen en varkens ongelukkig, niemand heeft aannemelijk kunnen maken dat ze voor kinderen ideaal zijn. We hebben nu leerfabrieken waar je blij bent als je het lokaal hebt gevonden voor de volgende les is begonnen. Het is goedkoper zo, ongetwijfeld, maar geld maakt niet gelukkig.

Brede scholen kunnen heel geschikt zijn, maar hele kleine scholen kunnen van grote waarde zijn voor kinderen die verzuipen in een leerfabriek. In elke stad komt er op elk algemeen vormend niveau een klein schooltje. Veel passend onderwijs kan zo vermeden worden omdat het kind gezien wordt en zich kan ontwikkelen op een veilige, overzichtelijke en dus behapbare plek.

27 eens (90%)
3 oneens (10%)Reacties op deze stelling

Bijdrage van Oudersjdg:
Zoals eerder aangegeven: Verschil in kinderen bestaat, daardoor is er ook een verschil in behoeften aanwezig. Kleinschalig onderwijs wordt als een belangrijke peiler en wens gezien door ouders en wellicht leerkrachten, getuige De Staat van de Ouder 2021. Indien in een bepaalde wijk behoefte is aan een (voor PO) IKC, voorheen Brede Buurtschool genoemd, is dit een mooi streven. Nergens stond vermeld dat een dergelijke school uit 500-750 leerlingen zou moeten bestaan. Onduidelijk is hoeveel kinderen er van school naar school overstappen, soms meerdere malen in hun prille jeugd, omdat ze verzuipen op een dergelijke school. Ook het moeten maken van een overstap is al ingrijpend, zonder de garantie dat het op een andere (grote) school beter zal gaan.

Bijdrage van Jan Bunnik:
Alle schoolgemeenschappen zijn nu per definitie te groot dus.......

Vorige stellingVolgende stelling


Een eigen reactie toevoegen?

Hieronder kunt u uw eigen reactie toevoegen aan deze stelling.
Alle velden zijn verplicht.

Wat is uw naam?
Hoe staat u tegenover de stelling?Wat wilt u zeggen?

Wat is uw emailadres?

Terug naar voorpagina