Het vrije vakkenpakket wordt de norm0

>> Het vrije vakkenpakket wordt de norm

Status: De Tweede Kamer heeft dit n�g niet opgepakt.
Mocht dit inmiddels veranderd zijn én/óf weet u meer? Mail dan Onderwijscommissie Boerenverstand!

Nu is een clustering van vakken de norm. We noemen dat een profiel. Er bestaan zelfs profielen waarbinnen leerlingen beperkt worden tot keuzes. Daarbij sluiten bepaalde profielen niet op elkaar aan. Zoals zorg en welzijn op vmbo GTL. Het enige profiel waar wiskunde niet verplicht is en biologie wel. Op havo is het profiel zonder wiskunde C&M, met geschiedenis en één vreemde taal als verplicht profielvak. Dit beperkt een leerling die vooruit kijkt enorm in zijn keuzes.

We gaan weer terug naar de jaren 80 waar elk vak in combinatie met elkaar gekozen kon worden, zonder de huidige profielenstructuur. Leerlingen hebben de keuze tot het samenstellen van een pakket zonder verplichtingen. Dit heeft een positief effect op de doorstroom van leerlingen en bevordert de kansengelijkheid.


Fatal error: Uncaught DivisionByZeroError: Division by zero in /usr/www/users/samenta/95stellingen.nl/stelling.php:161 Stack trace: #0 {main} thrown in /usr/www/users/samenta/95stellingen.nl/stelling.php on line 161